Pulišić ponosan na hrvatske korijene: "Zagreb je predivan, Kovačiću sam potvrdio da sam Hrvat"

Velika zvijezda Bundeslige iz prethodnih godina od ove sezone se preselila u Englesku Premier ligu i trudi se da nastavi raditi posao kakav je radio u Njemačkoj.


Pulišić je za 24sata govorio o mnogim zanimljivim stvarima, pogotovo hrvatskoj publici, jer se dotakao i svojeg porijekla, izgovora prezimena i sličnih tema.
"Hvala na izdvojenom vremenu, vani je prekrasno. Nadam se da će biti dobra utakmica u nedjelju započeo je Cvijanović intervju s Pulišićem pa ga upitao na hrvatskom: - Kako si? Chelseajev mladić samo se nasmijao. - Ne razumijem što govorite"



"Znači hrvatski ti nije jača strana? Pitao sam te kako si, kako se osjećaš. Ne govoriš hrvatski? - Ne govorim. Moj djed da, ali moj otac je odrastao u SAD-u kao i ja pa nisam imao priliku naučiti. Pulišić posjeduje hrvatsko državljanstvo, ali nije jedini Hrvat u Chelseaju. Tamo je i Mateo Kovačić. Pa, je li ikad bilo priče o tome da su obojica Hrvati?"

"Da, spomenuo je to na početku: 'Ti si Hrvat." A ja sam rekao da naravno. Ali volio bih znati jezik. Smiješno je što oboje znamo njemački pa nekad pričamo na njemačkom, a nekad na engleskom. - Jesi li ikad bio u Hrvatskoj? - upitao je Cvijanović.



"Bio sam u Zagrebu nekoliko puta. Jako mi se svidjelo. To je predivna zemlja i ponosan sam na svoje hrvatske korijene. Bio sam tamo s djedom i bilo je predivno. Cvijanovića je interesiralo kako se izgovara njegovo prezime."

"U SAD-u izgovaramo Pulisik jer to je američki izgovor. U Njemačkoj me svi zovu Pulisić. Ne smeta mi to uopće. - Znači da je u redu ako te zovemo Pulišić? - Da, apsolutno. - Kako ti se sviđa Engleska? Znam da si bio tu kao dijete sa 7, 8 godina - upitao je novinar Sport Kluba."

"Ovdje je nevjerojatno, kultura, sve se vrti oko nogometa. Jako mi se sviđa ovdje i život je nevjerojatan. Sad sam u Londonu koji je predivan grad i imam toliko toga za raditi. Vrijeme je uvijek odlično i za sada je jako zabavno. Govorilo se i o sličnosti između Bundeslige i Premier lige. - Definitivno ima sličnosti. Nije isto, ali razlika je u sitnicama.

"Premier liga je odlična, svaka utakmica je potpuno drugačija, puno sam naučio i svaka utakmica je izazov. Nogomet i nije najpopularniji sport u Americi. Christianov djed volio je nogomet, a tako ga je Pulišić i počeo trenirati. - Da, moj djed je obožavao nogomet i pokazao ga je mom ocu. Moja mama i tata su oboje igrali nogometa na velikoj razini. Mi smo nogometna obitelja pa sam tako i ja počeo"

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.