Dominacijom otvorena sezona Lige prvaka: Dinamo pokazao umijeće i da je ekipa za velike stvari

Odličan početak za prvaka Hrvatske, odličan start sezone u Ligi prvaka, ovo je možda i prava naznaka da je ova ekipa stasala za nogomet na visokom nivou.


Dinamo na Maksimiru dočekuje Atalantu u utakmici 1. kola skupine C Lige prvaka. Hrvatski prvak vodi 3:0 golovima Leovca i Oršića.
Leovac je zabio u 11. minuti nakon ubačaja Stojanovića, a Oršić je 20 minuta kasnije majstorski pogodio sa 16 metara. Krajem prvog dijela Oršić je zabio i za 3:0. U isto vrijeme u ovoj skupini u Harkovu igraju Šahtar i Manchester City (0:2). Talijanskom predstavniku je ovo povijesna utakmici u Ligi prvaka jer Atalanta nikad nije igrala u najjačem europskom natjecanju.



Dinamo je u istom natjecanju u nizu od 11 poraza, a posljednji je doživio 2016. godine na gostovanju kod Juventusa. Nakon toga nije uspio izboriti grupnu fazu Lige prvaka, ali je prošle sezone pod vodstvom Nenada Bjelice napokon izborio proljeće u Europi kroz Europa ligu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.