Vode se pregovori: Među silnim zvijezdama koje želi Real i veznjak za kojeg je malo ko i čuo

Mnoge velike zvijezde ovog se ljeta povezuju s Real Madridom, a onda AS objavi da Kraljevi pregovaraju sa Albertom Sorom. 


Alberto Soro je 20-godišnji sjajni veznjak iz akademije La Romareda kojeg Real želi da kupi od Zaragoze.
Međutim, plan je da se i on, kao i Jesus Vallejo koji je došao istim putem 2015. godine, vrati na pozajmicu u Segundu, a da kasnije dobije šansu u prvom timu Reala i pokuša da se nametne.



Radi se o ofanzivnom veznom igraču koji je igrao za mladu špansku reprezentaciju. Počeo je karijeru u Ejei prije nego je 2009. godine otišao u Zaragozinu akademiju, igrao je za B tim, a 2018. je debitovao za prvi tim Zaragoze.

Prošle sezone je upisao 29 nastupa uz devet golova i dvije asistencije. Može igrati na krilu ili kao ofanzivni vezni, a sa Zaragozom ima ugovor do 2022. godine.



Iako ga žele i Barcelona, Espanyol te Eintracht, navodno je Zaragoza spremna ponovo sarađivati s Realom i čeka pravu ponudu iz Madrida. Navijačima kraljevskog kluba je neobično pročitati o njegovom dolasku nakon što su se proteklih sedmica spominjali Hazard, Mbappe, Pogba, Eriksen...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.