Osvojio je Ligu prvaka, a sada će zasluženo da se počasti pojačanjem od 70 miliona funti

Nakon osvojene prve Lige prvaka u karijeri, njemački stručnjak Jurgen Klopp će u Liverpool dovesti pojačanje vrijedno 70 miliona funti, barem tako prenosi francuski L'Equipe. 


Dobro obavješteni izvor tvrdi kako je dogovor između Liverpoola i Lilla oko transfera napadača Nicolasa Pepea vrlo blizu te da bi uskoro moglo biti sve gotovo.
Redsi će za njega dati čak 70 miliona funti što bi trebao biti drugi najskuplji transfer u historiji kluba. Naravno, prvi je Virgil van Dijk koji je Southamptonu plaćen 76 miliona funti, dok je trenutno drugi Alisson Becker za kojeg je Roma dobila 20 miliona funti manje.



Inače, kada govorimo o Pepeu, riječ je o reprezentativcu Obale Slonovače koji je imao sezonu iz snova u Lillu. Na 38 utakmica u Ligue 1 postigao je 22 gola i dodao 11 asistencija.

Inače, za njega se interesuju još neki klubovi poput Manchester Uniteda i Bayern Minhena, ali čini se kako je ipak Liverpool za sada lider u toj trci. Fantastični fudbaler iz Obale Slonovače povezuje se sa mnogobrojnim timovima, a on se oko svih priča odlučio našaliti i pokazati da nije previše opterećen igrom za neke velike i najslavnije klubove planete.



Tako je na Twitter profil stavio svoju fotografiju na kojoj je u dresu Brightona, te pita fudbalera ovog tima Yvesa Bissounu. "Je li ovo dobro?"

Naravno, ovaj njegov potez je izazvao veliku pažnju, ali nažalost Brighton nema apsolutno nikakve šanse da ga dovede.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.