Vlasnik PSG-a kupuje kultni engleski klub, Al-Khelaifi već na sastanku sa vlasnikom

Kako prenose mediji u Francuskoj, vlasnik PSG-a je u pregovorima s upravom engleskog kluba oko kupovine novog kluba. 


Milijarder Nasser Al-Khelaifi koji je predsjednik Qatar Sports Investments grupe danas bi se trebao sastati sa vlasnikom kluba Andreom Radrizzanijem.
45-godišnji Al-Khelaifi je 2011. godine preuzeo klub iz Pariza i potrošio je blizu 340 miliona eura na dovođenje samo Neymara i Kyliana Mbappea. Ipak, i pored toga PSG je ove sezone ispao u osmini finala Lige prvaka od Manchester Uniteda, a vlasnik je sada u potrazi za novim izazovom.



Al-Khelaifi je ranije ove godine ušao u pregovore oko preuzimanja Leedsa, a sada će se katarski biznismen sastati s Radrizzaniem i trenerom Marcelom Bielsom u Dohi kako bi razgovarali o potencijalnoj prodaji kluba, prenosi francuski L'equipe.

Leeds je ove sezone igrao doigravanje za ulazak u Premier ligu, ali je u šokantnom dvomeču ispao od Derbyja pa će i naredne sezone igrati u Championshipu.



Čini se kako je samo na korak od kupovine novog kluba Nasser Al-Khelaifi i rekli bi smo kako bi to mogla biti odlična šansa za Leeds koji je sigurno jedan od poznatijih engleskih klubova šansa da vrati u društvo najboljih i ponovo zaigra Premier ligu i utakmice na najvišem nivou.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.