Standardan je u Tottenhamu i spreman je potpisati za United, ali Solskjaer nije siguran u njega

Crveni đavoli su završili kao šesti u Premiershipu i ostali su bez plasmana u Ligu prvaka, a navijači traže da rukovodstvo tima osigura pojačanja za novu sezonu. 


Manchester United iza sebe ima još jednu očajnu sezonu a defanzivac Tottenhama Toby Alderweireld ponuđen im je za 25 miliona funti.
Defanziva je protekle sezone bila veoma kritična u ekipi sa Old Trafforda, ali se menadžer Ole Gunnar Solskjaer predomišlja u vezi ovog fudbalera. Norvežanin je navodno zadovoljan igračima koje ima.



Želi da aktuelni fudbaleri imaju svoje mjesto u timu i njih želi uigravati tokom ljeta za novu sezonu. Konačnu odluku o Alderweireldu United će donijeti naredne sezone. Rukovodstvo tima će se konsultovati sa menadžerom i zatim će odlučiti hoće li Belgijanca angažovati za narednu sezonu. 

Zaista je nevjerovatno da Solskjaer nema namjeru da pojačava defanzivni dio ekipe, koji je u protekloj sezoni izgledao smiješno, a Alderweireld bi sasvim sigurno dosta toga mogao donijeti timu sa Old Trafforda.



Belgijski fudbaler je prethodne četiri sezone proveo u redovima londonskog tima, gdje je igrao zaista dobro i pomogao svojoj ekipi da ostvari i više nego velike rezultate u prethodnim sezonama u svim takmičenjima.

Ipak, sada je došlo vrijeme za rastanak, a vidjet ćemo hoće li na kraju završiti na Old Traffordu. Prije Tottenhama ovaj 30-godišnjak je igrao još za Southampton, Atletico Madrid i Ajax.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.