Njegovo ime nije niko očekivao: Andrea Pirlo imenovao najboljeg veznjaka na planeti

Andrea Pirlo je imao veliku karijeru i stoga njegova riječ itekako ima težinu. 


Pirlo, legenda koja je godinama nosila dres Milana, specijalista je za slobodnjake i jedan od najboljih veznjaka protekle dvije decenije.
Na pitanje ko je trenutno najbolji veznjak, bivši reprezentativac Italije nije imao dilemu. Smatra da je to Frenkie de Jong, igrač koji je od ljeta član Barcelone i koji je imao nevjerovatnu sezonu s Ajaxom. 



"Frenkie de Jong je trenutno najbolji veznjak na svijetu. Ima karakter, tehniku, ma sve što treba najboljem veznjaku", kazao je Pirlo jasno ukazavsi da je Barcelona njegovim angazovanjem napravila itekako veliki i izuzetno dobar potez.

Njegove riječi oduševit će navijače Barcelone, koji sada još s većim nestrpljenjem čekaju da De Jong zaigra u dresu katalonske ekipe. Pirlo je igrao za italijanske velikane Inter, Milan i Juventus, a karijeru je okončao u New Yorku.



Iza sebe ima riznicu trofeja - šest Scudetta, dva Kupa Italije, dva naslova Lige prvaka, bio je prvak svijeta s Italijom 2006. godine i ostao upamćen kao sjajan izvođač slobodnih udaraca, ali i kao veliki gospodin van terena.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.