Zaboravili ste stručnjaka Andre Villas-Boasa: Vraća se on u Evropu i preuzima posrnulog velikana

Portugalski trener Andre Villas-Boas mogao bi se ovog ljeta konačno vratiti u Evropu. 


Pomenuti stručnjak je fudbalskoj javnosti poznat iz vremena dok je vodio Porto, Tottenham i Chelsea, a danas je bez posla i to nakon što je otišao iz kineske ekipe Shanghai SIPG 2017. godine.
Novinari ga u posljednje vrijeme povezivaju sa preuzimanjem Marseillea, a on je i sam zainteresovan za ovu opciju. "Već sam imao kontakt sa Marseilleom i to 2013. godine, prije nego što sam otišao u Zenit."



"To je jedan od najvećih evropskih klubova, sa velikom tradicijom jer je bio prvak Evrope". "Ovo je svakako nešto što bi me moglo zainteresovati. Klub je u dobrim rukama sa Andonijem Zubizarretom kojeg poznajem"

"Ukoliko me pozovu, naći ćemo se i moguće da ćemo se dogovoriti", kazao je jasno poznati Portugalac. On je tokom karijere vodio i Zenit iz St. Petersburga, a najveći uspjesi su mu titule u Rusiji i Portugalu te trofej u Evropa ligi sa Portom 2011. godine.



Očekuje se njegov veliki povratak u Evropu a sudeći prema izjavama koje je i sam dao Andre Villas-Boas moglo bi se reći da i on sam očekuje svoj povratak u Evropu i u evropski fudbal.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.