Sjećate li se Japanca Honde: U međuvremenu igrao na 5 kontinenata, sada je na povratku u Seriju A

Iskusni Japanac Keisuke Honda je svoje najslavnije dane imao u dresu moskovskog CSKA i Milana, ali je već odavno daleko od centra pažnje svjetske fudbalske javnosti. 


Zanimljiv je bio fudbalski put 32-godišnjeg veznjaka. Rodni Japan je napustio 2008. godine i prvi put došao u Evropu.
Tada je obukao dres holandskog Venla, da bi potom prešao u CSKA. Iz CKSA je 2014. stigao u Milan u kojem se zadržao tri i po godine, a onda otišao put Meksika. U Meksiku je igrao za Pachucu, a prošlog ljeta je stigao u Australiju.



I dalje je Honda član Melbourne Victoryja, ali će njegov ugovor sa ovim klubom isteći narednog mjeseca. Ako je suditi prema špekulacijama iz Italije, Honda bi se mogao vratiti u Seriju A ovog ljeta, nakon što mu istekne ugovor sa Melbourne Victoryjem.

Navodno je za njega zainteresovana Brescia koja je ove sezone kroz Seriju B uspjela osigurati povratak u elitu. Zanimljivo je da Keisuke Honda od prošle godine, dok brani boje Victoryja, obnaša i funkciju "povremenog" selektora reprezentacije Kambodže.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.