Matthijs de Ligt bi mogao itekako da razočara Barcelonu, a glavni razlog je Sergio Ramos

Barcelona je proteklih mjeseci bila glavni kandidat za dovođenje holandskog štopera Matthijsa de Ligta. 


Ovaj 19-godišnji fudbaler Ajaxa privukao je pažnju brojnih velikana evropskog fudbala, a Barcelona je slovila kao glavni favorit za njegov potpis.
Međutim, Katalonci nisu uspjeli da osiguraju njegov potpis. Menadžer Mino Raiola je svojim zahtjevima 'zakočio' sve, a u međuvremenu su se u igru za sjajnog defanzivca uključili Manchester United i PSG.



Oba tima su spremna ispuniti apsolutno sve želje kontroverznom agentu, ali De Ligt bi na kraju odabirom kluba mogao itekako šokirati Barcelonu. Kako tvrdi Mundo Deportivo, Real Madrid se uključio u borbu za potpis ovog fudbalera.

To su odlučili učiniti nakon što je Sergio Ramos zatražio odlazak, a De Ligta u Madridu vide kao idealnu zamjenu. Predsjednik kluba Florentino Perez jasno je istakao da nema namjeru da pusti Ramosa, izuzev ako ne nađe vrhunsku zamjenu i ako ne dobije ogroman novac za transfer.



Klubovi iz Kine koji žele kapitena Reala sasvim sigurno mogu ponuditi ogromnu cifru, a ako Ramos na kraju i uspije otići, Kraljevi samo vide De Ligta kao idealnu zamjenu.

Fantastični fudbaler je mnogo puta isticao da ima želju da zaigra u Barceloni. Ipak, želje su jedno, realnost je drugo i španski prvak bi na kraju mogao ostati bez talentovanog štopera. De Ligt je odluku o novom timu odložio za sredinu juna i tada će napraviti konačan izbor ekipe.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.