Strpljenja je nestalo - Barcelona prodaje najskupljeg igrača u istoriji, zainteresovana 2 velikana

Kako prenosi katalonski Sport, Barcelona ima namjeru ovog ljeta da proda najskuplje plaćenog igrača u svojoj istoriji. 


Naravno, riječ je o Philipeu Coutinhu koji je na Camp Nou stadion stigao prošlog januara za čak 160 miliona eura, ali za sada nije opravdao povjerenje uprave i trenera.
Coutinho igra solidno, ali nije to ni blizu nivoa koji se od njega očekivao kada je dolazio iz Liverpoola. Ipak, u Barceloni su odlučili da ga malo sačekaju ne bi li se privikao i adaptirao, ali od toga očito nema ništa.



Upravo zbog toga Barca je odlučila da ga stavi na transfermarket, a za svog veznog igrača će tražiti 130 miliona eura. Pomenuti izvor prenosi da su za sada samo dva kluba u igri i to Chelsea i PSG. 

Inače, Coutinho je ove sezone odigrao ukupno 42 utakmice te je postigao devet golova i dodao pet asistencija. Coutinho je i prije nekoliko dana bio u centru pažnje španskih medija i to po jednoj zanimljivosti.



Naime, supruga ovog fudbalera Aine Coutinho proslavila je jučer svoj 26. rođendan, a na proslavu su bili pozvani prijatelji i članovi porodice. No, mnogi su zapazili da je tu bio i jedan igrač Barcelone. 

Radi se o Malcomu koji je očito dobar drug s Coutinhom, a činjenica da iz ekipe Barce više niko nije bio pozvan dovoljno govori. Također, i Malcom bi na ljeto mogao napustiti Barcelonu jer je izjavio da je nezadovoljan minutažom koju ima.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.