Za sve je kriv Suarez i kuća u kojoj živi - Španci tvrde da znaju zašto Coutinho nije uspio u Barceloni

Čini se kako je Coutinhova epizoda u Barceloni i katalanskom klubu došla do završnice, katalonski sport uvjeren je kako će Barcelona ovog ljeta prodati Philippea Coutinha. 


Coutinho je na Camp Nou stigao u januaru prošle godine za vrtoglavih 110 miliona eura, uz dodatne bonuse, ali za vrijeme provedeno u klubu nikoga nije oduševio i sve se češće špekuliše o odlasku.
Navodno su Katalonci već naložili njegovim agentima da moraju pronađu klub koji je spreman platiti više od 100 miliona, šuška se da bi to mogao biti PSG, a dok se cijela priča ne konkretizuje mediji u Španiji istražuju zbog čega se Coutinho nije snašao.



Jedna od teorija tako kaže kako Coutinho na Camp Nou nije uspio zbog - uklete kuće. Naime, brazilski fudbaler stanuje Castelldefelsu u vili koju je najprije kupio Fabregas prije nego što ga je Barcelona, nezadovoljna njegovim igrama prodala Chelseaju, a i ostoj dugo je živio i Vermaelen.

Bilo je to baš periodu kada Belgijac nije igrao, a kuća se ukletom kasnije pokazala i za Gomesa. Ni on se, također, nije pokazao u najboljem svjetlu.



A za Coutinhovu selidbu u ukletu kuću 'krivac' je Luis Suarez. Urugvajac mu je rezervisao još kada se šuškalo o njegovom odlasku u Barcelonu... "Suarez je vidio da je kuća do njegove bila na prodaju. Nije znao još dolazim li u Barcelonu, ali ideja mu se svidjela, pa ju je kupio za mene. Lijepa je to gesta.

Svidjela mi se na prvi pogled", rekao je Coutinho prije nekoliko mjeseci. Coutinhu inače ugovor sa Barcelonom važi do 2023. godine.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.