Upisao se u istoriju La Lige i sad napušta Real: Benzema će biti uključen u najveći transfer ljeta

Čini se kako je došlo vrijeme da francuski fudbaler Karim Benzema napusti Real Madrid.


Benzema je već deset godina u Madridu i stekao je status prave legende kluba, ali obzirom na to da je već ušao u pozne igračke godine i da više nije u golgeterskoj formi kao nekad, došlo je vrijeme za rastanak.
Iako su inostrani mediji u proteklim mjesecima većinom izvještavali da će se on na kraju sezone vratiti u Lyon, čini se da od toga neće biti ništa, već da će preći u redove Intera.



Naime, Nerazzurri su navodno predložili Real Madridu da im u zamjenu za Maura Icardija pošalju nešto novca i upravo Benzemu. Da li će na kraju doći do dogovora između dvije strane, ostaje nam da vidimo.

Benzema je u La Ligi učinio ono što Ronaldo i Messi nisu uspjeli - Pored pobjedničkog gola protiv Huesce u nedjelju navečer, Benzema će taj meč pamtiti i po tome što se upisao u historiju La Lige. 



Naime, ovaj francuski napadač postao je prvi igrač koji se upisao u strijelce protiv svih timova iz La Lige, protiv kojih je igrao u svojoj karijeri. Benzema je u karijeri igrao protiv 34 španska tima, te je postigao gol protiv njih sviju.

To čak nije uspjelo niti Lionelu Messiju koje je strijelac bio protiv 38 od 40 timova protiv kojih je igrao. Cadiz i Murcia su ekipe protiv kojih se Argentinac nije upisao u strijelce. S druge strane, Cristiano Ronaldo, koji je u Real Madridu proveo najveći dio svoje karijere bio je strijelac protiv 32 od 33 tima. Jedini tim protiv kojeg se trenutni fudbaler Juventusa nije upisao u strijelce je Leganes.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.