Sad svi žele i Neresa - Pored Bayerna i PSG-a u trku se uključio i engleski velikan

Brazilski fudbaler David Neres vrlo vjerovatno će ovog ljeta napustiti redove Ajaxa. 


Obzirom da u svijetu fudbala proteklih decenija monopol drže samo najbogatiji klubovi, Ajax će teško zadržati svoju zvijezdu koja je ove sezone eksplodirala.
Ovaj 22-godišnji krilni fudfbaler igra sjajno na velikoj sceni pa je u svim takmičenjima postigao 12 golova i upisao 15 asistencija. Posebno impresivan bio je u srijedu navečer kad je postigao sjajan gol protiv Juventusa u prvom meču četvrtfinala Lige šampiona.



Već ranije se pisalo kako se za njegove usluge bore klubovi poput PSG-a i Bayerna, a sada se u trku navodno uključio i engleski velikan u kojem bi se sigurno odlično snašao ovaj veliki igrač.

Kako prenose engleski mediji, Liverpool je najozbiljnije 'zagrizao' za ovog igrača i očekuje se da će poslati vrlo brzo zvaničnu ponudu i na taj način pokušati biti ispred Bayerna i PSG-a.



Naravno, cijena mladog Brazilca na ljeto u mnogome ovisi o tome kako će završiti ovu sezonu, a ukoliko Ajax uspije da se probije do polufinala ili čak finala Lige prvaka, sigurno da bi klub onda mogao da obara rekorde na svojim igračima, a jedan od najinteresantnijih je svakako Neres.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.