Pique o periodu u Unitedu: "Nikad neću zaboraviti šta su mi uradili, tad sam imao samo 17 godina"

Gerard Pique se prisjetio svoje epizode u Crvenim vragovima i naglasio da su Rio Ferdinand i Sir Alex Ferguson ključni za njega. 


Pique se u srijedu navečer vratio na Old Trafford i kao igrač Barcelone ostvario je značajnu pobjedu (1:0) pred revanš četvrtfinala Lige prvaka.
Defanzivac Barce je od 2004. do 2008. godine nosio dres Uniteda, a za Daily Mail je dao intervjuu gdje je govorio baš o tom periodu. "Visok nivo šala je očigledno nešto što mi nedostaje iz mog vremena u Manchesteru, bilo je zabavno, volim engleski humor, crni humor je briljantan", počeo je.



"Još uvijek imam šale u Barceloni, ali mnogo manje nego u Manchesteru. Jordi Alba je takođe dobar šaljivdžija, ali ništa u poređenju sa Unitedom", dodao je Pique.

Sjeća se i da su mu upropastili omiljeni dres saigrači iz Uniteda. "Kada sam stigao tamo, jednog dana sam otišao da treniram sa novim dresom za koji sam mislio da je vrlo lijep. Onda sam ga ugledao na lutki za treniranje. Bio je sav blatnjav i neuredan. To nikada neću zaboraviti, tada sam imao samo 17 godina", ispričao je.



Tokom intervjua za "Daily Mirror", Gerard Piqué je takođe istakao da su za njega najvažniji ljudi tokom njegovog boravka u Manchester Unitedu bili Rio Ferdinand i Alex Fergurson.

"Mnogo sam naučio od Ferdinanda: njegova pozicija, vodstvo i odobravanje bile su tri stvari kojima sam se divio, pomogao mi je da se poboljšam i, po mom mišljenju, on je bio najbolji stoper Premier lige".


Za Fergusona kaže da mu je bio drugi otac. "Učinio je mnogo važnih stvari za mene. Prije nego što sam potpisao za United, moj nivo engleskog nije bio baš dobar i učinio je sve što je bilo moguće da ga razumijem, bilo je prilično teško jer je njegov škotski naglasak vrlo jak i govori vrlo brzo, tako da u početku nisam mogao previše da ga razumijem u timskim razgovorima, ali je shvatio i odlučio da provodi više vremena sa mnom.

Veoma sam mu zahvalan na tome, vidiš mnoge mlade igrače koji propadaju kada odu u inostranstvo, ali možda nemaju pravog čovjeka iznad sebe. Fergie mi je bio poput drugog oca i želim mu puno sreće".

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.