Nije mu dugo trebalo: Jose Mourinho našao novi angažman za rekordne pare

Jose Mourinho oduševljen: Nije mu trebalo uopšte dugo da nađe novi posao i to kakav - Mnogi će mu zavidjeti zarada po utakmici gotovo 70 000 eura!


Bivši trener Manchester Uniteda Jose Mourinho nakon dobijene noge i nije dugo čekao na novi angažman.
Prošlo je otprilike mjesec dana otkad je Posebni napustio Old Trafford, a ovih dana je postao stručni komentator za televiziju beIN Sport. Portugalac se na taj način pridružio legendama kao što su Arsene Wenger, Paul Scholes, Yayja Toure, Nemanja Vidić ili Wesley Sneijder.



Ali niko od njih nema toliko visok honorar kao što će imati Mourinho. Bivši trener Real Madrida, Intera i Chelseaja će po meču zarađivati gotovo nevjerovatnih 67.000 eura. Prvi susret u kojem će Jose biti stručni komentator je Katar - Saudijska Arabija koji se igra u okviru Azijskog kupa.

Potom slijedi prava poslastica - Mourinho će u subotu biti stručni komentator londonskog derbija Chelsea - Arsenal. Inače, ono što je vrlo zanimljivo je činjenica da Posebni tokom ovih prijenosa neće smjeti spominjati Manchester United.



Otočki mediji prenose kako mu je još uvijek zabranjeno da to radi tokom javnih nastupa bez obzira što je raskinuo ugovor sa klubom sa Old Trafforda. Nakon otkaza u Manchester Unitedu mnogo se pominje ime novog kluba kojeg će Jose trenirati.

Najviše se za sada povezuje s Interom i Real Madridom, no teško da će nešto biti od toga do kraja sezone. Ipak, u medijima se pojavila zanimljiva informacija, a to je da bi se Mourinho mogao vratiti u Portugal prvi put nakon što je vodio Porto u nevjerovatnim poduhvatima.

 Tamošnji mediji prenosili su da je Mourinho dobio ponudu Benfice da vodi ovaj tim do kraja sezone, te da onda sam odluči da li će ići ili ostati. Benfica je uručila otkaz Ruiju Vitoriji nakon serije loših rezultata i nije krila da joj je prva želja upravo Mourinho. 

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.