Kakav šteta: Valverdova greška ugrozila klub - Barci prijeti diskvalifikacija

Nesmotren potez Ernesta Valverdea im može doći glave - Španci se žalili na prekršena pravila od strane Barcelone: Barci prijeti diskvalifikacija!


Rukovodstvo Levantea uputilo je jutros službenu žalbu Fudbalskom savezu Španije zbog nastupa mladog defanzivca Chumija u ekipi Barcelone u prvom meču ovih timova odigranog 10. januara.
Levante je taj meč dobio sa 2:1, ali su sinoć na Nou Campu poraženi sa 3:0 i Barcelona je prošla u četvrtfinale Kupa Kralja. Međutim, pred jučerašnji meč Mundo Deportivo je objavio kako Chumi nije imao pravo nastupa zbog suspendujućih kartona iz B tima Barcelone.



Ali je katalonski velikan ubrzo reagovao i tvrde da nisu napravili ništa protiv pravila. Ipak, tim iz predgrađa Valencije odlučio je da uputi službenu žalbu Fudbalskom savezu i traže da se Barca suspenduje.

"Levante je jutros predao žalbu Fudbalskom savezu Španije izbog nastupa fudbalera Barcelone u prvoj utakmici Kupa Kralja", saopšteno je iz ovog kluba. Sada se čeka odluka Disciplinske komisije na čelu sa sudijom Carmen Perez, a sigurno da navijači Barcelone s nestrpljenjem čekaju konačnu odluku.



Chumi je bio pod suspenzijom u B ekipi Barcelone. Protiv Castellona je dobio peti žuti karton zbog kojeg je trebao da pauzira naredni meč protiv Alcoyana. Međutim, njemu je trener prvog tima Ernesto Valverde pružio šansu u prvom meču protive Levantea.

Mundo Deportivo je pred večerašnji meč objavio da je Barcelona prekršila pravilo 56.3 i najavili su moguće sankcije i izbacivanje katalonskog velikana iz Kupa Kralja. Barcelona se ubrzo oglasila da nije prekršila nikakvo pravilo.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.