Napoli najavljuje skandal u Seriji A: Prekinuće večerašnji meč na svoju ruku

Sprema se nešto što već dugo vremena nismo viđali u profesionalnom fudbalu,  Napoli zaprijetio da će prekinuti večerašnji meč na svoju ruku!


Večeras se igra posljednja utakmica 14. kola Serie A između Atalante i Napolija dok su ostale utakmice odigrane ranije...
No talijanski mediji pišu kako je odigravanje pod upitnikom i rizikom jer gosti najavljuju da će odšetati s terena. Razlog toga je što se Napoli pribojava da bi domaći navijači opet mogli rasistički vrijeđati njihove igrače.



A tamo je već ogromne neugodnosti doživio sjajni štoper za kojim ludi čitava Evropa Koulibaly i ekipa iz Napulja uopšte ne želi više riskirati. Komentari iz Napolija su kako se u Bergamu uvijek događaju loše stvari.

Te kako je ponašanje njihovih navijača odvratno i kako to više neće tolerirati. Poručili su tako ukoliko se dogodi i najmanji rasistički povik da će se pokupiti s terena i uopšte neće nastaviti utakmicu.



Dakle i u slučaju da sudac ne bude uopšte reagovao na rasizam i slične povike s tribina, Napoli će prekinuti utakmicu na svoju ruku, a to će izazvati veliki skandal u Serie A, što je u ovom trenutku i nešto što je svijetu fudbala potrebno.

Da se jednom prestane sa vrijeđanjem igrača i bacanjem banana, kao što možemo vidjeti jako često kako u Italiji tako i u drugim zemljama...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.