Mourinho jasan: Svjetski prvak na hlađenju - Može nazad u tim samo kad ispuni moj zahtjev

Jose Mourinho uspostavlja disciplinu u Manchester Unitedu - Zvijezda ponovo poslata na hlađenje, kako se može vratiti u tim?


Francuski reprezentativac sada nije upisao ni minut u pobjedi Manchester Unitedu u šesnaestom kolu Premijer lige.
Drugi meč zaredom, Paul Pogba počinje na klupi za rezervne igrače. Nije ga bilo u startnoj postavi protiv Arsenala (2:2), ušao je sa klupe u 75. minutu i nije uticao na razvoj utakmice do poslednjeg sudijskog zvižduka.



Ni danas Mourinho nije pronašao mjesta za njega u startnih 11, ostao je na klupi, ali za razliku od duela sa "Tobdžijama", ovoga puta se nije svlačio, presjedio je čitav susret. "Đavoli" su odigrali jedna od najboljih mečeva u sezoni, slavili su sa 4:1.

Pa se stiče utisak da je Paul Pogba svojim slabim partijama vukao ekipu ka ponoru u prethodnih mjesec dana. Mourinho je na konferenciji za novinare nakon susreta sa "Kotidžerima", pohvalio svoje veziste Nemanju Matića i Hereru, a onda je govorio i o Paulu Pogbi i o tome šta je potrebno da se vrati u startnu postavu "Đavola".



"Mora da igra sa istim mentalitetom sa kojim je tim igrao. Paul može da bude fantastičan igrač. Ima potencijal da bude fantastičan igrač", izjavio je Mourinho. Sjetimo se i njegove izjave da su mu u timu potrebni "ludi psi", kao i njegovih riječi upućenih Paulu Pogbi, do kojih su nekako došli engleski mediji.

Portugalac je rekao Francuzu da je "virus". Nakon dvije dobre partije, stiče se utisak da je "Posebni" u pravu, vidjećemo kakva će biti reakcija francuskog reprezentativca, koji nikome ne čini dobro svojim stavom na terenu i van njega.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.