ESPN jasan: To je to - Kormilo Manchester Uniteda preuzima Legenda kluba

Nakon pomalo začuđavajućeg otkaza do skora prvog čovjeka Manchester Uniteda, ESPN nam donosi vijest da je izabran Mourinhov naslijednik!


Ekspresna reakcija uprave kluba sa "Old Traforda" i veliko iznenađenje! Kako prenosi "ESPN", Manchester United ima novog trenera.
Danas je objelodanjeno da je dužnosti šefa struke razriješen Jose Mourinho, nakon serije slabih rezultata i debakla u derbiju protiv Liverpoola. Pisali smo da će "Đavoli" uskoro postaviti trenera koji će tu funkciju obavljati samo do kraja sezone, a da će narednog ljeta krenuti po neko ozbiljnije ime.



Kako stoje stvari odluka je donešena, novi trener Manchester United postaće proslavljeni fudbaler ovog kluba Ole Gunnar Solskjaer. Norvežanin će tako napustiti norveški Molde, ima iskustva i kao trener u Engleskoj, predvodio je Cardiff, ali bez puno uspjeha, pa su navijači skeptični.

Norvežanin je predvodio "Plave ptice" u periodu od devet mjeseci, ispao je sa Velšanima iz Premijer lige, a interesantno je da će svoj debi na klupi Uniteda imati upravo protiv ekipe Cardiffa, "Đavoli" u subotu 22. decembra, od 18:30h gostuju u Velsu, u okviru 18. kola Premijer lige.



Solskjaer je punih devet godina proveo na "Old Traffordu" kao igrač, upisao je 366 nastupa, postigao 126 golova, a sa "Đavolima" je osvojio šest titula u Premijer ligi, dva FA kupa, Ligu Prvaka 1999. godine, kao i dva Community Shielda i Interkontinentalni kup 1999. godine, preteču takmičenje koje danas nosi naziv Svjetsko klupsko prvenstvo.

Trenersku karijeru počeo je u rezervama Man Utd, potom je radio u Moldeu tri godine, zatim u Cardiffu, dve godine u U19 selekciji Klausenengena, a od 2015. godine ponovo je vodio Molde, sve do danas. U ugovoru sa klubom iz domovine je imao klauzulu prema kojoj je u slučaju ponude Uniteda mogao da napusti svoju poziciju u bilo kom trenutku.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.