Zvijezda otvorila dušu: Italijani ga upropastili, a direktor kluba ga čak i tukao

Zvijezda otvorila dušu: Šta se to dešavalo dok je bio igrač Napolija, otkrio je i šta su mu sve radili na San Paolu. 


On trenutno igra u Eintrachtu, ali je svojom pričom o životu u Napulju šokirao fudbalski svijet. Kaže da je u martu 2015. godine počeo da osjeća čudan bol u stomaku, a kada je otišao kod klupskog ljekara Alfonsa De Nicole, ovaj mu je ukinuo ugljene hidrate i preporučio odmor.
Tadašnji trener Rafael Benitez mu je rekao da ide drugom ljekaru, ali klub je inzistirao da to bude De Nicola. Iako se De Guzman osjećao loše, doktor mu je rekao da je spreman da igra, a tada su u klub stigli Maurizio Sarri i novi direktor Cristiano Giuntoli.



"Ja sam igrač koji trči po 10 kilometara u utakmici, ali ako istrčim samo šest, sa pola snage, onda me trener naravno neće htjeti u timu. Napoli nije vjerovao da sam povrijeđen, mogao sam da hodam i trčim, ali ne da se okrećem i šutiram kako treba. Mislili su da sam izmišljao i da mi je sve u glavi.

Toliko su mi često pričali to da sam počeo da sumnjam i u svoje signale koje mi tijelo šalje. Bilo je bolesno", kaže De Guzman u intervjuu za holandski De Voltkskrant. Onda je došlo i do fizičkog obračuna s novim direktorom. "Bio sam u svlačionici, pozvao me je kao 'go*no' da se gubim u dnevni boravak igrača.



Rekao je da sam obećao da ću otići, iako ja to nisam uradio. Iznenada me je udario u lice. Poludio sam, krenuli smo da se bijemo, obarali smo stolice. Onda je moj saigrač Zuniga uletio i razdvojio nas. Rekao mi je da skupim stvari i idem kući", priča De Guzman.

Kasnije je pokušavao nazvati predsjednika Napolija Aurelija De Laurentisa, a kada nije bilo odgovora, ustupio je u kontakt s njegovim sinom Edoardom De Laurentisom. "Edoardo De Laurentis mi je rekao da ne idem nigdje i da sam za njih mrtav. Mislio sam da sam skroz izgubljen, a igrači mi nisu pomogli.

Htio sam odovjeno da treniram, ali gdje bih otišao? Svi znaju igrače u Napulju", ispričao je. Nakon što je poslije nekoliko mjeseci dobio dozvolu da ode kod drugog ljekara, ustanovljeno je da ima sportku herniju i predložena mu je operacija, ali opet je klupski doktor to odbio.

De Guzman je s menadžerom otišao u Dansku. "Trebalo im je 10 minuta da shvate da je to hernija i da mi treba operacija. A i je De Nicola opet rekao 'ne' , da ne vjeruje u hiruršku opciju i da navodno nije htio da bude onaj koji će mi uništiti karijeru. Vratio sam se 2016. godine i Sarri je rekao da se moram dokazati. On je dobar trener.


Sve u Napulju je bilo odlično, od navijača do trening centra, sve osim nekoliko ljudi. Ovakav tretman nije human", požalio se fudbala Eintrachta. Tek kada je prešao u Carpi mogao je na operaciju, igrao je u Chievu, a sada u Njemačkoj uživa u fudbalu.

"Napoli je bio mračno poglavlje i hoću da to ostavim iza sebe ovim razgovorom. Mnogo volim ovu igru, inače ne bih trčao okolo šest mjeseci praznim trening centrom sa 28 godina. Ima igrača koji se potpuno slome. Spolja ne vidite šta se dešava, a igrač koji ne igra, nikoga ne interesuje. Klubovi imaju svoj način na koji komuniciraju sa igračem i sada je moj red", zaključio je De Guzman.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.