Top 10 majstora slobodnjaka: Ma kakav Messi i Ronaldo - Neymar tek deveti

Konačno je jasno: Top 10 majstora za slobodne udarce - Sada bez Lionela Messija, a iz okruženja Miralem Pjanić je na listi! 


Koliko god vam zvuči neobično i nevjerovatno, Lionel Messi nije među 10 najboljih izvođača slobodnih udaraca u Evropi.
Statistika koja se vodi od avgusta 2015. godine kaže da zvijezda Barcelone nije među 10 najboljih majstora slobodnih udaraca. Na prvom mjestu je poprilično veliko iznenađenje Enis Bardhi iz Levantea.



Bardhi ima učinak od 24 posto uspješno realizovanih slobodnjaka, a drugi je Antoine Griezmann iz Atletica sa 22 posto. Bardhi, koji je priznajemo i nas iznenadio, postigao je šest iz 25 pokušaja u proteklih tri i pol godine.

Paulo Dybala iz Juventusa je treći sa 20 posto realizovanih slobodnjaka, pa onda ide Philippe Coutinho (Barcelona) sa 19 posto, Marvin Plattenhardt iz Herthe sa 14 posto koga je tu isto tako malo ko očekivao...



Na šestom mjestu je Lyonov Nabil Fekir sa 14 posto, a toliko ima i bh. reprezentativac i veznjak Juventusa Miralem Pjanić, koji je zabio osam golova-slobodnjaka u ovom periodu. Osmo mjesto pripada Federicu Vivianiju iz SPAL-a sa 13 posto.

Neymaru iz PSG--a deveto mjesto sa 11 posto, a deseti na listi je Simone Verdi iz Napolija - 11 posto. Što se Messija tiče, on je sa 134 izvedena s lobodna udarca tokom posljednje tri i pol godine na postotku od 9.7 posto realizovanih.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.