Odličan posao: Prošle godine ga platili samo 8 miliona, sada može da ide za 80 miliona

Tako se to radi - Lani su ga kupili i platili samo 8 miliona eura, sada ga mogu prodati za čak 80 miliona!


Rast cijene je opravdan kada se zna kako mladić igra a on je jedna od nekolicine iznenađenja ove godine, igrač koji je doživio pravu eksploziju.
Jadon Sancho hit je ovogodišnje fudbalske sezone. Mladi engleski fudbaler igra sjajno u dresu Borussije iz Dortmunda – u Bundesligi je do sada imao 4 gola i 6 asistencija, a tu je i po jedan gol te asistencija u Ligi prvaka.



Samim time jasno je da je Borussia Dortmund itekako pogodila kada ga je prošle godine dovela iz Manchester Cityja za manje od 8 miliona eura i napravila ono što se smatra poslom godine u svijetu fudbala.

No, pitanje je koliko će Jadon Sancho ostati na Westfalenu. Naime, njegove igre privukle su pažnju najvećih europskih klubova te Borussiji iz Dortmunda sada stižu mnogobrojne bogate ponude koje se teško odbijaju.



Tako Calciomercato donosi da je za ovog 18-godišnjaka zainteresovan Juventus u kojem su spremni 'duboko zagrabiti u džep' kako bi osigurali njegove usluge i doveli ga prije nekoga od njihove najveće konkurencije za ušati trofej.

Talijanski medij piše kako bi se odšteta mogla popeti do nevjerovatnih 80 miliona eura. Iako je Borussia iznimno zadovoljna njegovim igrama, ovu ponudu vjerojatno ne bi mogla odbiti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.