Loš dan na Camp Nou - Posle Messija Barca ostala bez najbitnijeg igrača

Navijači u potpunom čudu - Veliki šok za Barcu: Nakon Messija, ozlijedio se i Barcelonin drugi najbitniji igrač! 


Nove muke za Barcelonu po pitanju ozljeda! Nakon loma ruke Lea Messija, ozlijedio se i još jedan jako bitan igrač.
Ovog puta je riječ o Philippeu Coutinhou za kojeg je Barcelona Liverpoolu, na početku ove godine platila 160 miliona eura. Messi je na utakmici protiv Seville nezgodno pao na ruku i slomio palčanu kost.



A unatoč prognozama kako ga neće biti minimalno mjesec dana, Messi se treninzima vratio već nakon svega dva tjedna. No, to nije bilo dovoljno da dobije zeleno svjetlo medicinske službe za povratak na teren.

Tako da će će još neko vrijeme provesti bez službenih utakmica. Osim bez Lionela Messija, trenutno vodeća ekipa španskog prvenstva ostala je i bez Philippeu Coutinha, koji će zbog rupture bedrenog mišića pauzirati između dvije i tri sedmice.



Barceloni će pomoći reprezentivna pauza zbog Lige nacija pa će tako Brazilac sigurno propustiti nedjeljni ogled protiv Betisa, dok je derbi protiv Atletico Madrida, 24. novembra za Coutinha pod znakom upitnika.

Coutinho se od svog dolaska dokazao kao jedan od nezamjenjivih igrača Barcelone, a nakon povrede Lionela Messija, ovo bi mogla biti eventualna prekretnica za Barcelonine rivale...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.