Nije dobro: City ostao bez najbitnijeg igrača - Medicinski tim razočarao datumom povratka

Tek što se oporavio, najbitniji igrač najjačeg kluba u Premier Ligi se ponovo povrijedio - Napustio utakmicu sa Fulhamom!


Belgijski fudbaler se tek nedavno - prije par danaoporavio od nezgodne povrede koljena, a sve su prilike da će morati na novu pauzu.
Nakon što je van terena proveo više od dva mjeseca oporavljajući se od povrede, De Bruyneovo koljeno je sinoć ponovo nastradalo i to nakon što mu je tokom utakmice sa Fulhamom Fosu-Mensah punom težinom pao na koljeno.



Nedugo zatim, De Bruyne je izašao iz igre vjerovatno iz preventive, a detaljne pretrage će pokazati da li je De Bruyneovo koljeno ponovo ozbiljno ugroženo. Kevin de Bruyne se ove sezone nije naigrao za Manchester City.

Za koji je u Premier ligi sakupio samo 81 minutu. Povratak u prvu postavu u meču protiv Fulhama neće pamtiti po dobrom a kako poslednji navodi medicinskog tima govore van terena će biti barem još mjesec dana.



To su potvrdili današnji pregledi na kojima je 27-godišnji fudbaler bio, a navodno se radi o popriličnom oštećenju ligamenata koljena da stvar bude gora udarac koji je sinoć dobio u predjelu koljena mu nije učinio usluču.

De Bruyne će tako propustiti veliki broj važnih utakmica među kojima su tri utakmice Lige prvaka, ali i dueli Premiershipa protiv Manchester Uniteda i Chelseaja.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.