Italijani uvjereni: Dogovor sa Wengerom gotovo postignut - Preuzima najtrofejniji klub Serije A?

Konačno im je krenulo: Dogovor skoro pa postignut, Wenger preuzima klupu najtrofejnijeg kluba Italijanske Serije A? 


Nakon nekoliko sedmica pregovora Arsene Wenger je prije nekoliko dana otkrio da se želi vratiti trenerskom poslu u narednoj godini.
Ali to bi se moglo čini se desiti i nešto pak ranije nego što smo to očekivali. Već se nekadašnji trener Arsenala povezivao sa AC Milanom, ali sada nam France Football prenosi da je Arsene Wenger već  blizu odluke.



France Football tvrdi da je Arsene Wenger sedmicama bio u pregovorima sa čelnicima Rossonera, te da je postizanje dogovora veoma blizu. To znači da bi Wenger uskoro mogao zamijeniti Gennara Gattusa na klupi Milana.

A već od ranije je poznato da čelnici kluba i nisu previše zadovoljni rezultatima koje postiže nekadašnji italijanski reprezentativac i kontroverzna legenda najtrofejnijeg italijanskog kluba Gennaro Gattuso.



Iako je sada AC Milan konačno pronašao, kakvu-takvu, formu, ni posljednji njihovi uspjesi, čini se, neće spasiti Gennara Gattusa, a povratak Rossonera u vrh evropskog fudbala biće nova zadaća Arsenea Wengera.

Arsen Wenger je svakako po svom poslednje dvodecenijskom poslu ušao u legendu kao jeda od najuspješnijih trenera Premier Lige, te će ga biti jako zanimljivo gledati kako se snalazi u Seriji A.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.