Bild jasan: Bayern nije mogao niže - Ribery je svojim postupkom osramotio klub

Bura u Minhenu se ne smiruje - Izbio novi skandal u Bayernu: Ribery  pukao na putu ka autobusu i nasrnuo na francuza! 


Još jedan veliki skandal potresa redove minhenskog Bayerna. Iskusni francuski fudbaler Franck Ribery je navodni pokretač mnogobrijnih afera protiv trenera.
A nakon poraza od Borussije u Dortmundu (3:2) na meti mu se našao francuski novinar Patrick Guillou. Bivši fudbaler koji za beIN Sports prati Bundesligu navodno je dobio nekoliko udaraca od Riberyja.



A Bild je prenio riječi nekoliko očevidaca. "Ribery je izlazio sa stadiona i krenuo je prema autobusu kada mu je Guillou prišao tražeći izjavu. Ribery ga je počeo vrijeđati, a zatim ga je tri puta ošamario, te ga je odgurnuo", piše Bild.

Guillou nije želio da se suprotstavi uvrijeđenoj zvijezdi, a teži incident navodno su spriječili Rafinha i nekadašnji francuski fudbaler Jean-Pierre Papin. Da je došlo do incidenta potvrdio je i sportski direktor kluba Hasan Salihamidžić.



"Franck Ribery nas je obavijestio da je imao sukob sa novinarom kojeg zna godinama. Dogovorili smo sastanak sa Patrickom Guilloum kako bismo riješili ovaj problem što prije i kako bi došli do zajedničkog jezika".

To sasvim sigurno znači da će Bayern Munchen novinaru platiti kako bi se priča oko svega završila i kako bi se sve umirilo i kako ne bi došlo do još većeg skandala ukoliko bi uslijedila tužba i dodatno negativno provlačenje kroz medije.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.