Sarri objasnio: Ma kakav Real i Barca - Samo dva velikana mogu osvojiti Ligu Prvaka

Sarri već zna, u Ligi prvaka samo dva favorita... I nema sumnje uz koga bi on bio u eventualnom finalu... 


Maurizio Sarri tvrdi da u ovom trenutku samo dva tima mogu da se nadaju kruni tj ušatom peharu u Ligi Prvaka.
"Ok, možda se to promijeni, videćemo hoće li se podići španski timovi koji sada ne izgledaju uopšte impresivno na proljeće, ali u ovom trenutku dvije ekipe su značajno bolje od drugih", objasnio je trener Chelseaja.



"To su Manchester City i torinski Juventus, imaju kvalitet da budu prvaci Evrope, volio bih da vidim to finale", dodao je nekadašnji trener Napolija. Naravno, Manchester City i Juventus bi mogli da se sastanu i prije finala.

Ali ako budu igrali za "Klempavka" na "Vandi Metropolitano" na kraju sezone, jasno je, Sarri bi bio uz "Građane" zbog svog prijatelja Pepa Gvardiole koji je sada dominantan u Premier Ligi i pokazuje svjetsku klasu.



Gvardiola inače sumnja da je njegov tim dovoljno dobar da ove sezone postane prvak Evrope, međutim mnogi smatraju da samo skida pritisak sa igrača i da tako hladi cjelokupnu situaciju u klubu kako bi se igrao mnogo opušteniji fudbal.

Što se Juventusa tiče, za njih je posle silnih poraza u finalima i samo dvije pobjede u devet utakmica za ovaj pehar, Liga Prvaka je postala prava opsesija a potez dovođenja Cristiana Ronalda je samo pokazao glad čelnika za trofejom...

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.