Navijači oduševljeni: Sarri jasno pokazao upravi - Samo jednog mi dovedite

Maurizio Sarri poslao jasnu poruku upravi Chelseaja: Samo jednu zvijezdu želi da vidi u zimskom prelaznom roku!


Prema pisanju engleskih medija, trener Chelseaja Maurizio Sarri poslao je poruku upravi kluba da u predstojećem zimskom prelaznom roku pokušaju dovesti jednog od najboljih igrača u Europi u ovom trenutku.
On je u talijanski klub stigao tek proteklog ljeta iz KS Cracovije za samo 4,5 miliona eura, ali svojim nastupima na startu nove sezone privukao je pažnju brojnih europskih velikana među kojima je najzainteresovaniji Chelsea.



Naime, Poljak je postigao čak 13 golova na osam nastupa u svim takmičenjima, od čega devet na sedam utakmica u Seriji A, gdje je postigao gol na svakoj utakmici. Interes za 23-godišnjaka je toliko velik da čelnici Genoe navodno za njega traže nevjerovatnih 70 miliona eura, što je cifra koju Chelsea itekako može platiti.

Pored ‘Plavaca’, prate ga i drugi europski velikani, uključujući Juventus, Romu, Barcelonu, Bayern Munchen, Borussiju Dortmund, te Napoli, koji su slali svoje skaute na skoro svaku utakmicu Genoe ove sezone.



Međutim, uprkos tome, predsjednik kluba Giorgio Perinetti je nedavno izjavio kako ne planira prodati Krzysztofa Piateka u zimskom prelaznom roku. Rekao je: “Apsolutno bismo trebali isključiti mogućnost prodaje Piateka u Januaru. Mogao bi napredovati još više, tako da je teško procijeniti njegovu vrijednost u ovom trenutku.”

Poljski napadač bi svakako bio od velike pomoći Mauriziju Sarriju u drugom dijelu sezone, s obzirom da talijanski stručnjak navodno nije zadovoljan nastupima svojih napadača, a posebno nastupima Alvara Morate, koji je postigao samo dva gola u Premier ligi ove sezone, te se nalazi pred izlaznim vratima Stamford Bridgea.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.