Navijači jasni: Ma kakvih 30 kandidata - Samo jedan zaslužuje Zlatnu Loptu

Navijači rekli svoje, "Zlatna lopta" mora otići ovom fudbaleru - Šta će Francuzi reći tek na to?!


Objelodanjena je lista od 30 kandidata za prestižnu nagradu "Zlatna lopta", koju tradicionalno najboljem fudbaleru sveta dodeljuje francuski list "France Football".
FIFA je do prije par godina zajedno sa francuskim listom dodeljivala ovu nagradu, ali su se odvojili, pa sada u svojoj režiji najboljim pojedincima iz svijeta fudbala dodeljuju nagrade pod nazivom "The Best".



Kapiteni i selektori fudbalskih reprezentacija iz cijelog svijeta su "The Best" nagradu u kategoriji za najboljeg fudbalera na svijetu dodijelili Luki Modriću, pa je Hrvat glavni favorit za dobijanje i "Zlatne lopte".

Ipak, da se navijači pitaju, Modrić ne bi bio ni blizu. Naime, "France Football" je odlučio da da šansu navijačima da glasaju za svoje favorite, ali glas naroda neće imati nikakav uticaj na konačan izbor. 



Dobitnika "Zlatne lopte" odlučiće stručni žiri, a ljubitelji fudbala širom sveta su za najboljeg na svijetu ubedljivo izglasali Lionela Messija. Nije čak bilo ni blizi, dobio je Argentinac oko 340 hiljada glasova, što je 48% od ukupnog broja.

Na drugom mjestu našao se Salah sa oko 120 hiljada glasova manje, treći je Ronaldo sa 56 hiljada glasova, dok su na četvrtom mestu Mbappe i dobitnik "The Best" nagrade Luka Modrić, sa po nešto više od 14 hiljada glasova. 1. Lionel Mesi: 48% (338,110) 2. Mohamed Salah: 31% (218,362) 3. Kristijano Ronaldo: 8% (56,351) 4. Kilijan Mbape i Luka Modrić: 2% (14,087)

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.