Klopp smislio način kako doći do novca za Judu: Jedan od najboljih iz minule sezone postaje žrtva

Jurgen Klopp na sve načine pokušava spasiti ovu sezonu jer je njegov Liverpool do prije samo nekoliko kola bio na sredini tabele i daleko od mjesta koje vodi u Europu.


Sjajan niz ih je ekspresno doveo do čak pozicije broj 5 u Premier ligi i otvara se mogućnost da igraju najjače klupsko takmičenje na Starom kontinentu i sledeće sezone. 

Izabranici Kloppa su na pragu da ispadu iz Lige prvaka jer su u prvom meču osmine finala na Anfieldu poraženi sa čak 5:2 i teško da tu prednost mogu nadoknaditi na Santiago Bernabeu. Iz svih kupova su ispali i ostalo im je samo da se bore za top 4 u Premier lig, a pobjeda protiv Manchester Uniteda je pravi pokazatelj forme.



Ima još mnogo da se igra do kraja sezone i teška će biti borba, ali ako nastave sa ovom formom ne trebaju da se sikiraju. Ono što sikira Kloppa jeste tim koji će imati za sledeću sezonu i prema navodima uglednih ostrvskih medija sprema se na jedan zaista čudan potez. 

Klopp je navodno spreman prodati jednu od velikih zvijezda i neko ko je doveden prije nekoliko godina da se oko njega gradi novi projekat i tim za budućnost, a sve zbgo Jude Bellinghama. Njemac je smislio način kako doći do novca koji je potreban da se dovede zvijezda Borussije Dortmund, a žrtva bi mogao biti Diogo Jota.



Sjajni Portugalac je minule sezone bio jedan od najboljih igrača, ali u ovoj zbog povreda je ispod prosjeka i očekivanja te je uprava odlučila sa njim doći do novca za mladog Engleza. Uprava Liverpoola je navodno stavila sjajnog univerzalca na transfer listu i odredila mu cijenu od 70 miliona eura što bi se odmah usmjerilo na dovođenje Bellinghama.

Jota će napustiti klub samo ako stigne ta cifra koju uprava traži u suprotnom će on ostati, navode isti izvori. 

Postavlja se pitanje ako niko ne ponudi taj novac u kakvom će raspoloženju Jota odigrati sezonu.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.