Osimhen je san svakog velikana i teško će ostati podno Vezuva - Poznata 3 kluba koja će se nadmetati

Victor Osimhen je trenutno jedan od najboljih i najtraženijih napadača današnjice i teško da će ga uprava Napolitanaca uspjeta zadržati podno Vezuva iako se osvoji Scudetto ove sezone.


24-godišnji Nigerijac zajedno sa Khvicha Kvaratskhelijom nosi ovaj Napoli Luciano Spallettija koji u ovom trenutku igra najbolji fudbal na planeti ove sezone. 

Svi na Diego Armando Maradona stadionu su svjesni da će ga teško zadržati podno Vezuva i sledeće sezone pa zbog toga žele da ga dobro naplate. Uprava je navodno već odredila cijenu koja iznosi oko 120 miliona eura i samo ta ponuda koja stigne podno Vezuva može odvesti sjajnog napadača.



Mnogo klubova je zainteresovano, ali trenutno su 3 velikana najozbiljnija. Chelsea, Manchester United i PSG su klubovi koji će se tokom ljeta nadmetati i biti konkurentni u borbi oko zvijezde Napolitanaca. 21 gol i 5 asistencija na 27 utakmica u svim takmičenjima je ozbiljna statistika za Osimhena i upravo ta statistika će ga i prodati na kraju sezone. 

Chelsea ima veoma lošu sezonu u kojoj su potrošili silan novac, najviše od svih klubova, ali Todd Boehly namjerava i dalje trošiti i prva akvizicija bi trebao biti upravo Nigerijac. Klasičan i kvalitetan napadač je potreban Graham Potteru kako bi mogao parirati velikanima sa ostrva naredne sezone.



Erik ten Hag otkako je došao na Old Trafford traga za klasičnim napadačem pošto je otjerao Cristiano Ronalda. Prva opcija i dalje ostaje Harry Kane, ali je i alternativno riješenje već spremno. Popularnim "Crvenim Đavolima" prijeko je potreban špic koji u sezoni može postići 20+ golova, a upravo je to Victor.

PSG nakon još jednog neuspjeha u Ligi prvaka na kraju sezone planira veliku rekonstrukciju. Sudbina Lionel Messija, Kylian Mbappea, Neymara pa i trenera Christophe Galtiera je neizvjesna i uprava na čelu sa Luis Camposom planira već tim za sledeću sezonu.



Osimhen bi mogao biti projekat za budućnost i biće veoma zanimljivo gdje će Nigerijac nastaviti svoju već veoma uspješnu karijeru. Napoli bi sa dobijenim novcem mogao totalno rekonstruisati roster, a to itekako dobro zna Spalletti.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.