Leao i Milan nikako da pronađu zajednički jezik: Portugalac postavio 2 uslova koja će Maldini teško prihvatiti

Rafael Leao i uprava Milana nikako da pronađu zajednički jezik oko novog ugovora i kako vrijeme prolazi sve su veće šanse da sjajni Portugalac na kraju sezone napusti "grad mode".


Najbolji igrač Serije A iz minule sezone već neko vrijeme se nateže sa upravom Rossonera oko uslova u novom ugovora, a Paolo Maldini ne želi pristati na uslove koje igrač nameće.

Nekada jedan od najvećih defanzivaca ne želi da niko bude veći od kluba ma kolika on zvijezda bio. Leao želi znatno više novca od trenutno koliko zarađuje, a Maldini ne želi da pristane na to jer klub trenutno nema novca za takvo nešto.



Portugalac je prema navodima italijanskih uglednih listova postavio 2 uslova upravi ili na kraju sezone gotovo sigurno napušta klub. Uslovi su na mjestu što se tiče igara koje pruža Leao, ali finansijska situacija je takva da će Maldini teško to prihvatiti.

Prvi uslov jeste da Leao želi postati najplaćeniji igrač Rossonera. Trenutno je najplaćeniji Theo Hernandez sa 4,5 miliona eura, a krilni napadač traži 3 miliona veću platu što je ozbiljan novac za Milan. Leao je svjestan da taj novac može dobiti u bilo kom drugom velikanu, pogotovo u Premier ligi, i smatra da taj novac zaslužuje u crveno-crnom dresu.



Drugi uslov koji Leao traži jeste 2 miliona eura na određen broj glova koje postigne u sezoni. O tačnom broju nije riječ, ali zbog činjenice da sjajni napadač je izrazito efikasan i taj bonus bi mogao dobiti. Veoma je malo vremena ostalo da se dvije strane dogovore, ali po svemu viđenom do dogovora teško da će doći.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.