Španac bi mogao zamijeniti Španca na Old Traffordu: Ten Hag pronašao savršenu zamijenu za De Geu

Nakon debakla Manchester Uniteda u najvećem derbiju Premier lige, poraz od Liverpoola 7:0, upalio se crveni alarm na Old Traffordu i treba očekivati velike promijene tokom ljeta.


Erik ten Hag je debitant na klupi popularnih "Crvenih Đavola", ali je neko ko je klubu i navijačima napokon donio neki pehar. 

Mnogi nisu vjerovali u Holanđanina, ali trenutno 3. mjesto u Premier ligi i pehar u Carabao kupu su rezultat koji niko nije očekivao. Ima još dosta do kraja sezone i primarni cilj jeste ostati na mjestu koje vodi u Ligu prvaka, ali i pored toga United se bori na još 2 fronta, FA kup i Europa liga.



Sigurno da su u ta 2 takmičenja ambicije itekako velike i imaju realne šanse da ovu sezonu završe sa 3 pehara što se nije odavno desilo na Old Traffordu. Ten Hag je svjestan ambicija kluba i sledeće sezone želi da pokuša osvojiti sve moguće trofeje i zato se sprema velika rekonstrukcija rostera na kraju sezone. 

Neki se prioriteti znaju, a to je novi napadač i veznjak, a sada se pojavila i informacija da bivši trener Ajaxa želi novog golmana. David de Gea je neko ko je u klubu više od 10 godina i vrijeme je da ga neko zamijenit. Prema navodima ostrvskih medija Španca bi trebao zamijeniti njegov sunarodnik, David Raya, golman Brentforda.



Raya ima ugovor do ljeta 2024. godine i već je odbio 2 ponude za novi ugovor što ukazuje na to da je ovo ljeto zadnja prilika za upravu Brentforda da ga unovči. Ten Hag vjeruje da 27-godišnji Španac adekvatno može zamijeniti nešto starijeg 32-godišnjeg sunarodnika. De Gea sigurno ima još nekoliko godina da brani, ali Ten Hag želi na vrijeme pronaći adekvatnu zamijenu.

Raya se smatra jednim od najboljih golmana u Premier ligi i nije samo United taj koji želi sjajnog Španca na svom golu. 

Uprava Tottenhama u golmanu Brentforda vidi idealnu zamijenu za Hugo Llorisa koji bi vjerovatno na kraju sezone mogao napustiti London.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.