Tuchel bi se mogao ekspresno vratiti u Premier ligu i opet u London: Jedan uslov dijeli Njemca od novog posla

Thomas Tuchel je bez posla od septembra 2022. godine kada je nakon poraza od Dinama iz Zagreba u Ligi prvaka Todd Boehly odlučio Njemcu uručiti otkaz.


Zadnjih sedmica se mnogo priča o mogućem povratku Tuchela na Park Prinčeva gdje bi trebao zamijeniti Christophe Galtiera, ali sada je postala aktuelna priča ponovnog povratka u London. 

49-godišnji Tuchel je na klupi Stamford Bridgea bio u periodu od januara 2021. do septembra 2022. godine i za to vrijeme je uspio osvojiti Ligu prvaka, što je svakako veliki uspjeh. Možda ne bi bio toliki velik da Njemac nije preuzeo klub u sred sezone i sa već sastavljenim timom učinio tako veliki rezultat.



Radi se o velikom stručnjaku koji ima bogato trenersko iskustvo, a ranije je pored Chelsea i PSG-a vodio Borussiju Dortmund, i to veoma uspješno, i Mainz. Prema navodima ostrvskih medija njegov naredni klub bi vrlo vjerovatno mogao biti još jedan velikan iz Londona, riječ je o Tottenham Hotspuru, a da se to desi treba se ispuniti jedan preduslov.

Naime, isti izvori navode da je Tuchel već kontaktiran od strane uprave Spursa, ali da bi sjeo na klupu velikana iz Londona, Tottenham mora izboriti plasman u Ligu prvaka sledeće sezone. To je uslov koji Tuchel traži od uprave kako bi on u sledećoj sezoni predvodio klub sa klupe.



Antonio Conte na kraju sezone ostaje bez ugovora i sve je izvjesnije da novi neće biti produžen. Upravo zbog toga Daniel Levy već planira o novom treneru i izbor je pao na Tuchelu koji ima samo jedan uslov da postane novi trener Spursa.

Koliko je realno da će Tottenham završiti u top 4 pravo je pitanje. Trenutno su na 4. mjestu, ali do kraja prvenstva je ostalo još dosta kola da se odigra.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.