Al-Khelaifi započinje novu revoluciju na Parku Prinčeva: Spremna velika čistka koja ne važi za 5 nedodirljivh

Novi krah u Ligi prvaka je znak da se neke stvari na kraju sezone moraju mijenjati na Parku Prinčeva, a Nasser Al-Khelaifi je već najavio veliku čistku.


Predsjednik PSG-a nikako nije zadovoljan onim što njegov klub pokazuje u zadnje vrijeme pogotovo u najjačem klupskom takmičenju na Starom kontinentu, a toliki se novac uložio da se i taj pehar osvoji.

Izgleda da silni novac i trio Kylian Mbappe, Lionel Messi i Neymar nisu dovoljni da se osvoji Liga prvak. Mnogi smatraju da uprava nikako da angažuje pravog trenera koji ima iskustva kako je osvojiti najznačajniji trofej u fudbalu. Christophe Galtier po mnogima nije dorastao klupe Parižana, a dvomeč protiv Bayerna iz Minhena je dovoljan dokaz.



U 180 minuta PSG nije postigao gol i kao da nije dorastao takmičenju kakvo je Liga prvapa pa se zbog toga neke stvari pod hitno moraju promijeniti. Al-Khelaifi je najavio veliku revoluciju na ljeto kako bi u narednoj sezoni pokušao osvojiti Ligu prvaka. Jasan je cilj da se mora napraviti tim koji ima velike ambicije i očekuje se veliki broj promijena i gotovo cijeli tim će završiti na transfer listi. 

Ovo je sjajna prilika za brojne velikane da na Parku Prinčeva pronađu adekvatna pojačanja. Međutim, kako ugledni francuski listovi navode među slinim zvijezdama samo njih 5 će biti nedodirljivo. Naravno prvi koji će i sledeće sezone predvoditi tim na terenu jeste Kylian Mbappe. Francuz je dio projekta i klub se nema namjeru rastati sa njim.



Preostale 4 zvijezde na koje uprava ozbiljno računa jeste Marco Verratti, Nuno Mendes, Marquinhos i Gianluigi Donnarumma. Ovo znači da bi će se na Parku Prinčeva raditi punom parom i da se trebaju očekivati velike transfer bombe tokom ljeta, kako u smislu dolazaka tako i u odlascima.

Izgleda da uprava gubi strpljenje sa Messijem i Neymarom, i da bi Južnoamerikanci mogli završiti svoje epizode u glavnom gradu Francuske.

Ljeto će pokazati sve, ali ako se i dalje bude Mbappe mješao u sastavljanje tima PSG treba očekivati još jednu sezonu bez trofeja u Ligi prvaka.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.