2 velikana ciljaju pojačanje u Bundesligi: Prva zvijezda Borussije postaje sve poželjnija roba

Brojni europski velikani svoja pojačanja ovo ljeto traže upravo u Bundesligi, tako su Inter i Chelsea pronašli istu metu. 


Navodno, prva zvijezda Borussije iz Monchengladbaha se nalazi pred izlaznim vratima ukoliko ne izbore Europu. 

27-godišnji Matthias Ginter je priznao da zbog nedostatka europskih utakmica na kraju sezone moga da napusti Borussia-Park. A to odmah žele da iskoriste Inter i Chelsea, koji se raspituju za njegove usluge. Ginter je osvojio Svjetsko prvenstvo sa Njemačkom i sada želi da igra fudbal na najvišem nivou, a to je svakako Liga prvaka.



Borussija se trenutno nalazi na četiri boda od mjesta koje vodi u Europu, ali od mjesta za Ligu prvaka nemaju šansu. Ginter je za Sky Deutschland rekao: "Svi žele igrati u Europi, naravno to želim i ja. Zbog toga ćemo vidjeti šta će se na kraju desiti, postoji nekoliko kriterijuma koji igraju važnu ulogu. Vidićemo šta će se na kraju desiti, za sada ne bih razgovarao o tome". 

Inter i Chelsea čekaju rasplet u zadnja 3 kola koliko je ostalo do kraja Bundeslige, da krenu u konkretan napada za odličnog defanzivca.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.