Nisu željeli da prekrše svoje glavno pravilo - Kako je Ancelotti 2016. bio nadomak Modrića

Luka Modrić je dobro poznato ime na čitavoj planeti i ne treba ga posebno najavljivati. Igrač koji je bio najbolji na mundijalu u Rusiji i jedna od ključnih karika Real Madrida. 


Međutim, lako se moglo desiti da Luka obuče dres minhenskog Bayerna. Carlo Ancelotti ga je tamo želio po dolasku u klub 2016. godine, ali nije uspio da ga dovede. 

The Athletic navodi da je Real pred Bayern postavio 'ludu cifru' koju bavarski velikan nije želio platiti, pa Ancelotti je ostao bez Modrića u Bayernu. Ni italijanski stručnjak nije dugo boravio u Njemačkoj. Otišao je nakon godinu i po dana, a nakon odlaska je radio u Napoliju. 



Ancelotti je nakon Napolija postao menadžer Evertona, a u karijeri je radio u Realu, PSG-u, Chelseaju, Milanu, Juventusu, Parmi i Reggiani, a sada je opet postavljen za prvog trenera Reala i za sada mu ide odlično. Sa druge strane Modrić je 2012. godine postao član Reala. Dobio je i nagradu za najboljeg igrača svijeta u ovom klubu i osvojio je apsolutno sve.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.