Tuchel oduševljen zaboravljenom zvijezdom: Probudite ga u 3 ujutru i za 15 minuta je na treningu

Tuchel od kako je došao u ekipu Chelseaja je izvukao neke potpuno nove i moglo bi se reći i zaboravljene igrače i zvijezde ove ekipe.


Mateo Kovačić definitivno je jedan od najvećih dobitnika dolaska Thomasa Tuchela u Chelsea, pojedini su više dobili po pitanju minutaže jer je Kova dosta igrao i kod Lamparda. 

Za razliku od Lampardovog Chelseaja, u viziji igre njemačkog stratega hrvatski reprezentativac mogao bi biti ključan pokretač kompletne ekipe, a pogotovo ako uzmemo u obzir poslednje izjave njemačkog stručnjaka koji nije ni malo krio svoje oduševljenje nekadašnjom zvijezdom i madridskog Reala.




„Oduševljen sam,“ rekao je Thomas Tuchel komentirajući Matea Kovačića: „Možete ga probuditi u tri ujutro, a on će u 3 i 15 biti spreman za trening u Cobhamu i davati sve od sebe.“ 

U pobjedi protiv Newcastlea (2:0) je doista dao sve od sebe, bio je motor momčadi, glavni ideolog i distributor, bilo ga je svuda, od obrane do napada, ali jasno najviše je pružio u veznoj liniji. Igrao je kao metronom diktirajući ritam igre Plavih, na lopti je bio neuhvatljiv klizeći između suparničkih uklizavanja kao nož kroz putar, a kao posrednik između obrane i napada odigrao je bez greške.



Tuchelov dolazak potpuno je razdrmao Chelsea, a ono na što se nogometni analitičari na otoku najviše osvrću jest činjenica da linije koje su u Lampardovoj eri izgledale kilometrima udaljene, kod njemačkog menadžera djeluju kao da se isprepliću.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.