Odlazak Alabe je velika škola za Salihamidžića: Bayern kreće u ostvarivanje 3 bitna cilja

Zvijezda Bayerna je već duže vrijeme u žiži interesovanja i to ne zbog partija na terenu nego zbog svega onoga što se dogadja van njega.


David Alaba jučer je potvrdio da će na kraju ove sezone napustiti Bayern i svoju sreću pokušati pronaći u redovima nekog drugog evropskog kluba.

Alaba je u minhenski klub stigao još 2007. godine u omladinsku školu, te je cijelu dosadašnju karijeru proveo u dresu Bayerna. No, sada je odlučio da je vrijeme za novi izazov. Ovom 28-godišnjaku na kraju sezone ističe ugovor i on će bez obeštećenja napustiti klub.



To je upalilo alarm u Bayernu jer čelnici kluba ne žele da im vrhunski igrači odlaze besplatno. Sportski direktor ovog kluba Hasan Salihamidžić jasno je poručio da klub neće više dopuštati da igrači odlaze bez obeštećenja, te da je sada cilj da se nekim od njih produže ugovori. 

Prije svega to se odnosi na Kimmicha, Goretzku i Comana koji su jedni od najvažnijih igrača u timu. "Naš cilj je da zadržimo neke od najvažnijih igrača u ekipi", rekao je već dobro poznati Hasan Salihamidžić pa potom i zaključio: 



Svaki klub želi da izbjegne opciju da izgubi igrača na takav način, odnosno da on ode bez ikakvog obeštećenja", izjavio je Salihamidžić kojem je ova kompletna situacija oko Alabe sigurno bila velika škola iz koje će da izvuče bitne pouke.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.