Njemački mediji javljaju: Klopp je odlučio, a Liverpool već pikirao klupsku legendu

Fenomenalne rezultate postigao je Klopp sa ekipom Liverpoola i vratio im stari sjaj, ali možda je došlo vrijeme i za neke promjena kako kod njega, tako i u klubu.


Liverpoolov strateg Jurgen Klopp, barem prema njemačkim medijima, donio je konačnu odluku o svojoj budućnosti i u vezi nastavka svoje izuzetno bogate trenerske karijere.

Klopp je navodno prihvatio ideju da zamijeni Joachima Lowa na klupi njemačke reprezentacije kada dođe vrijeme za odlazak 61-godišnjeg trenera. Low ima ugovor s Njemačkom do 2022. godine i završava nakon Svjetskog prvenstva u Kataru, a kako stvar istoje, isti neće biti produžen. 



Ukoliko rezultati ne budu najbolji, Low bi mogao otići već ovog ljeta nakon Svjetskog prvenstva. Prema "Mirroru", čelnici njemačke federacije uskoro će razgovarati s Kloppom kako bi čuli njegova razmišljanja o tome hoće li preuzeti reprezentaciju nakon odlaska Lowa. 

Navodi se da je odgovor koji svi očekuju pozitivan i da će Klopp da se usmjeri ka vođenju reprezentacije Njemačke koja je uvijek favorit za sve trofeje u svim reprezentativnim takmičenjima u kojima se nađe.



Liverpool ne sjedi skrštenih ruku i već je pikirao Kloppovu zamjenu, a radi se o klupskoj legendi Stevenu Gerrardu, koji s nevjerovatnim uspjehom u Škotskoj vodi Glasgow Rangers i sa kojim je na pragu osvajanja naslova.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.