Salihamidžić i Ramadani spremaju veliki transfer: Brojni velikani nisu uspjeli, ali Bayern je Bayern

Odlične poslove radi Bayern i Salihamidžić i moglo bi se reći da su i ovaj put na pragu velikog i veoma značajnog posla koji brojni velikani nisu uspjeli realizovati u prethodnom periodu.


Fali Ramadani je jedan od najuspješnijih menadžera u svijetu fudbala. Između ostalog upravo je Makedonac albanskog porijekla posredovao u transferu Miralema Pjanića u Barcelonu. 

Ramadani zajedno sa Hasanom Salihamidžićem sprema novi senzacionalan transfer. Na Allianz Arenu bi trebao stiči Kalidou Koulibaly. Sjajni Bavarci koji su ionako najbolji tim svijeta nakon dovođenja Upamecana iz RB Leipziga na umu imaju dovesti i sjajnog Senegalca. 



Ramadani je Aurelio De Laurentiisu već predstavio Bayernovu ponudu za 29-godišnjeg štopera. Radi se o cifri od 45 miliona eura. Napolitanci su u prošlosti odbijali bogate ponude, ali kako je kriza izazvana panedemijom koronavirusa uzela maha ovaj put neće imati izbora nego da ga prodaju. 

U Bayernu su poslije izvjesnih odlazaka Jeromea Boatenga i Davida Alabe odlučili da u sljedećoj sezoni igraju s drugim štoperskim parom, a to će kako sada stvari stoje biti tandem Upamecano - Koulibaly.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.