Čudan transfer promašaj: Haaland je već bio u Torinu, ali dobio je presmiješan odgovor uprave

Torinski Juventus imao je te 2020. godine veliku šansu da u svoje redove dovede norvešku senzaciju Erlinga Haalanda koji sigurno spada u grupu najboljih napadača na planeti. 


Stara dama imala je može se slobodno reći idealnu situaciju, imali su budžet od 45 miliona eura i Erlinga Haalanda spremnog za potpis i prve nastupe u dresu Juventusa.

Mladi napadač je sa ocem boravio u Torinu, ali na kraju ugovor nije potpisan.  Haaland je završio u Borussiji iz Dortmunda i to zbog bizarne odluke rukovodstva torinskog velikana. 



Tražio je Erling garancije da će imati mjesto u početnom sastavu, ali to mu u Torinu nisu željeli garantovati. Saopštili su norveškom napadaču kako mu jedino mogu garantovati početnu postavu u U23 timu koji igra u Seriji C i na kraju je Haaland iz Torina otišao razočaran i neobavljenog posla.

Juve je umjesto fenomenalnog Norvežanina potpisao Dejana Kuluševskog iz Parme za čak 40 miliona eura, ali sigurno da bi navijače mnogo više veselilo da u ekipi imaju golgetera kao što je čudesni Norvežanin.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.