Barca u problemu: Griezmann je lošiji i od Hazarda - Dobija minute, nije povrijeđen, i opet ništa

Došao je u Barcelonu kao veliko pojačanje, provjeren napadač koji je tako rečeno, transfer igra na sigurno, ali ispostavilo se sasvim suprotno. 


Katalonci su doživjeli neočekivan poraz u predgrađu Madrida, te su odigrali veoma loš meč i shvatili brojne bolne tačke u timu. 

Barcelona je u prvom dijelu meča imala samo jednu pravu priliku kada je Antoine Griezmann promašio zicer, dok je u finišu meča još zaprijetio Leo Messi. Griezmann je i nakon ove utakmice dobio velike kritike jer je jasno da se baš ne uklapa u igru katalonskog kluba. 



Francuz je dobio oko sat vremena igre, ali je uspio da promaši jednu veliku priliku, te se u ostatku meča i nije posebno zapazio. On je nedavno kritikovao Ronalda Koemana da u Barci ne igra na pravoj poziciji i bit će zanimljivo vidjeti da li će mu nizozemski stručnjak konačno pronaći pravo mjesto u timu Blaugrane.  
No, Griezmann je poprilično očajan u posljednje vrijeme u napadu što najbolje pokazuje statistika. Naime, nevjerovatno je da je od posljednjih 28 udaraca francuski napadač čak 26 puta promašio gol protivnika.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.