Izjava koja se čekala - Pochetino se oglasio povodom "spornog" penala Liverpoola

Prvo te ujedno istorijsko finale Lige prvaka za Tottenham nije bilo pobjedničkog okusa i ni približne igre kakva se očekivala.


Liverpool je slavio sa 2:0. Meč je odlično počeo za Redse koji su dobili penal već u 20. sekundi.
Lopta je pogodila Moussu Sissoka u predjelu ispod pazuha, a Damir Skomina je pokazao na bijelu tačku. Odgovornost za kazneni udarac je preuzeo Mohamed Salah koji je bio nepogriješiv.



Spurse je u finišu meča dokrajčio Divock Origi za konačnih 2:0. Jedni će reći da je penal postojao, dok se drugi neće složiti s tim. Sličnog mišljenja je i Mauricio Pochettino. "Svi su vidjeli. U 20. sekundi se dosudi penal protiv tebe i to mijenja sve planove koje si napravio."

"To je imalo veoma negativan uticaj na ekipu", rekao je argentinski stručnjak te dodao: "Jedni će reći da, drugi ne. Prvo ga je lopta pogodila u rebra, a onda u ruku...Nije rukom tražio loptu. To je bilo sudijsko uvjerenje."



Na pressici poslije utakmice bilo je i neizbježno pitanje oko eventualnog ostanka na klupi Tottenhama. "Rano je govoriti o tome, uzet ćemo neko vrijeme da razmislimo o svemu, mislim da nije vrijeme da se to komentariše, projekat je jasan."

"Već sam pet godina u Tottenhamu i bit će vremena da govorim", kazao je Pochettino. Pochettino je ranije najavio mogućnost odlaska iz Spursa, a kao najozbiljniji kandidat za njegovo angažovanje se spominje Juventus.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.