Isplivala istina: Hazard potpuno jasan - U Real Madrid želi samo iz jednog razloga

Konačno priznao šta je u pitanju: Eden Hazard otkrio glavni razlog zbog kojeg želi napustiti Chelsea i otići u Španiju!


Zvijezda Chelseaja i jedan od najboljih igrača na svijetu u ovom trenutku Eden Hazard negirao je mogućnost odlaska iz Chelseaja u zimskom prelaznom roku.
Ali je priznao kako će možda morati otići u Real Madrid zbog jednog privatnog razloga. Belgijski reprezentativac je u fantastičnoj formi od početka ove sezone, postigao je već osam golova, te podijelio tri asistencije u deset nastupa u svim takmičenjima.



Njegov novi trener Maurizio Sarri nedavno je izjavio kako je 27-godišnjak među vodećim igračima u Europi u ovom trenutku, te da igra na nivou na kojem se nalazi samo nekoliko igrača. Međutim, s obzirom da još uvijek nije produžio ugovor sa klubom.

Ugovor ističe na kraju sljedeće sezone, špekulacije o njegovom odlasku još uvijek ne prestaju. Mediji su proteklog ljeta pisali kako su ga čelnici Real Madrida pokušali dovesti kao zamjenu za Cristiana Ronalda, ali do transfera nije došlo.



Ipak, Belgijanac će po svemu sudeći sljedećeg ljeta završiti na Santiago Bernabeu, s obzirom da je priznao kako će najvjerovatnije morati otići u Real Madrid kako bi osvojio Zlatnu loptu za kojom čezne.

Na pitanje novinara Sky Sportsa da li želi otići u Španiju kako bi osvojio tu prestižnu nagradu, Hazard je odgovorio: “To je možda i razlog zbog kojeg želim otići.”

Zatim je na pitanje da li bi se to moglo dogoditi već u januaru kratko odgovorio: “Ne.” Hazard ne krije kako je trenutno sretan u dresu ‘Plavaca’ pod vodstvom Sarrija.

Na pitanje da li se smatra najboljim igračem na svijetu u ovom trenutku, 27-godišnjak je rekao: “Da. Međutim, naravno da se uvijek može napredovati u fudbalu, postizati više golova, više asistencija.


Tim mi dosta pomaže, ali zasigurno mogu postati još bolji.” Njegov trenutni ugovor sa londonskim klubom ističe u ljeto 2020. godine, tako da će ga ‘Plavci’ morati prodati na kraju ove sezone ukoliko žele zaraditi od njegovog odlaska, inače bi mogao otići besplatno.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.