Oprostio se u suzama i sada ide dalje: Dybala može da bira gdje da ide, ali isto tako zna i gdje neće

Paulo Dybala je odigrao zadnju utakmicu za Juventus na Allianz stadionu, a zadnju utakmicu uopšte u dresu Bianconera će odigrati za vikend na gostovanju kod Fiorentine.


Sjajni Argentinac se nije uspio dogovoriti sa upravom Stare dame oko novog ugovora i nakon 7 godina napušta Torino. 

Mnogi su vjerovali da će se uspjeti dogovoriti oko novog ugovora, ali ipak do dogovora nije došlo i tokom ljeta će napustiti klub potpuno besplatno. Za velikana iz Torina je do sada odigrao 292 utakmice pri čemu je postigao 115 golova uz 48 asistencija. Izrastao je u pravog vođu Stare dame, ali Dybala smatra da ga nisu cijenili koliko su trebali i da je zbog toga digao sidro.



Pavel Nedved je priznao da su njegovi zahtjevi u ovom trenutku bili preveliki i da zbog toga nije došlo do dogovora oko novog ugovora. Tokom ljeta će moći da bira u koji klub želi da ide i već nekoliko velikana je pokazalo interes za bivšu zvijezdu Palerma. Najveći udarac za Bianconere bi bio kada bi Dybala ostao na Apeninima i potpisao ugovor za Inter te se pridružio Simone Inzaghiju. 

Uprava Neroazzurra je navodno već stupila u kontakt sa igračem, ali do dogovora još nije došlo. Priliku vrebaju i Manchester United, PSG, Atletico Madrid, Barcelona, Roma i Tottenham. Ipak, prema navodima uglednog španskog lista AS, Dybali laskaju svi klubovi koji su za njega zainteresovani sem jednog.



Riječ je o Tottenhamu, koga sa klupe predvodi Antonio Conte i na mjestu sportskog direktora Fabio Paratici, navodi isti izvor. Upravo Paratici je bio covjek odluke kada je Argentinac napuštao Palermo i stigao u Torino. Prema istom izvoru Dybala nema namjeru obući dres Spursa i velikan iz Londona može da zaboravi na usluge jednog od najboljih igrača današnjice. 

Biće veoma zanimljivo ispratiti tokom ljeta koga će pojačati sjajna desetka, jer je malo igrača poput njega koji posjeduju skoro sve u svojoj igri, a mogu doći potpuno besplatno.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.