Conte prelomio i odustao od Gollinija: Na sjever Londona dolazi ni manje ni više nego golman iz Championshipa

Odluka Daniel Levyja, prvog čovjeka Tottenhama, da dadne otkaz Nuno Espirito Santu i na mjesto prvog trenera dovede Antonio Contea je pun pogodak.


Nuno Espirito Santo je ovu sezonu započeo na klupi Spursa, ali nakon niza loših rezultata je ipak morao da spakuje kofere, a uprava je dala puno povjerenje iskusnom Italijanu. 

Samo ako se desi čudo u zadnjem kolu Tottenham će ostati bez Lige prvaka i to je dovoljan dokaz koliko zapravo Conte radi odličan posao. U zadnjem kolu Tottenham ide u goste već prežaljenom Norwichu dok Arsenal dočekuje Everton kome su bodovi neohodni za opstanak. Kraj sezone samo što nije i već polako Conte razmišlja o sledećoj.



Iako se mnogo pisalo o tome da će možda napustiti klupu Tottenham Hotspur stadiona za sada je siguran i sledeće sezone i polako planira tim za Ligu prvaka i napad na sami vrh Premier lige. Prema navodima uglednog britanskog lista Sky Sports, Conte je pronašao novog golmana za sledeću sezonu i sa pozajmice će nazad u svoj matični klub biti vraćen Pierluigi Gollini.

27-godišnji Italijan je stigao na početku sezone i za trajni ugovor su Spursi trebali izdvojiti oko 20 miliona eura, ali je Conte odlučio da im on nije potreban. Koliko Conte prema njemu ima simpatija je dovoljan dokaz da nije odigrao ni jednu utakmicu u Premier ligi. Upravo zbog toga Spursi neće iskoristiti opciju kupnje nego će ga pustiti da se vrati u Atalantu, a zamjenu su ekspresno pornašli.



Prema istom izvoru Conte razmišlja o angažovanju 29-godišnjeg golmana Championshipa, Sam Johnstoneu. Sjajni golman WBA ima ugovor do kraja ove sezone i u sjever Lodnona bi stigao potpuno beslatno. Hugo Lloris bi i dalje bio golman broj jedan, ali ono što on zadnjih godina pruža nije na vrhunskom nivou i njegova zamjena je prijeko potrebna. 

Conte je izabrao golmana WBA i bivšu zvijezdu Manchester Uniteda koja nikada nije dobila pravu priliku u prvom timu, a Italijan je sada spreman da mu je pruži.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.