Na pomolu novo rasipanje Intera i problem za Inzaghija: Zvijezda tima prihvata poziv velikana sa Apeninskog poluostrva

Nova sezona još nije završena, a na Giuseppe Meazzi već sada nazire mogući isti scenari kao i prošle godine.


Prošle sezone je Inter osvojio Scudetto, ali i pored takvog uspjeha tokom ljeta je klub pored trenera napustilo još nekoliko zvijezda. 

Antonio Conte, Romelu Lukaku, Achraf Hakimi su velika imena koja su napustili glavni grad Lombardije. Iskusni Italijan koji je Interu donio Scudetto nakon sezone 2009/10 nije dobio garacije od uprave da će zadržati najbolje igrače i on je odlučio dići sidro i napustiti grad mode.



Svi su vjerovali da je ta kriza prošla, ali evo sada pred sami kraj se nazire isti scenari kao i prošlo ljeto. Prema navodima uglednog italijanskog lista La Gazzetta dello Sport, jedan od najboljih igrača Neroazzurra je spreman napustiti klub i pridružiti se drugom velikanu na Apeninskom poluostrvu.

Riječ je o Ivanu Perišiću koji je, prema istom izvoru, pristao na uslove Juventusa i od sledeće sezone će nositi dres Stare Dame. Reprezentativac Hrvatske na ljeto ostaje bez ugovora i tu situaciju je iskoristila uprava Bianconera i dovela zaista sjajno pojačanje. Ako je vjerovati uglednom italijanskom listu, 33-godišnji Hrvat će potpisati dvogodišnji ugovor vrijedan 6 miliona eura po sezoni.



Massimiliano Allegri vjeruje u Perišića i smatra da će biti veoma važan za novi projekat Bianconera. Juventus unazad dvije sezone nije više ona ista ekipa koja je nekada dominirala Serijom A, a to želi da povrati Allegri. Neće Hrvat biti jedini potpis za Juventus tokom ljeta, a sa njim bi mogao započeti izgradnju novog tima. 

Ovo je veliki problem za Inzaghija koji je ove sezone imao puno povjerenje u Perišića i koji mu je bio jedan od ključnih igrača.

Ipak ne cvjetaju ruže na Giuseppe Meazzi i tokom ljeta bi mogli gledati novo rasipanje tima koji još ima šansu da odbrani Scudetto.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.