Leicester obara klupski rekord zbog novog golmana: Zamjena za Schmeichela pronađena u Premier ligi

Leicester City će teško ponoviti sezonu 2015/16 kada su osvojili Premier ligu i kada su napravili jednu od najvećih senzacija na planeti.


To je bio veliki uspjeh jer su prije brojnih velikana prvi prošli kroz cilj, a sada u zadnje vrijeme su konstantno u gornjem dijelu tabele. 

Poslje te sezone su brojne zvijezde prodali, a na King Power stadinou su ostali između ostalih, Kasper Schmeichel i Jamie Vardy. Njih dvojica polako ulaze u pozne igračke godine i pravo je pitanje kada će jedan okačiti rukavice, a drugi kopačke, o klin. Brendand Rodgers je itekako predan svom poslu pa je tako prije početka ove sezone pronašao zamjenu za Engleza, a sada na ljeto se baca u potragu za nasljednikom Danca.



Prema navodima uglednog britanskog lista The Telegraph, Rodgers je zamjenu pronašao u Premier ligi i za taj transfer će morati razbiti kasu i oboriti klupski rekord. Trenutno taj rekord drži Youri Tielemans kada je 2019. godine iz Monaca stigao na ostrvo za 45 miliona eura. Sada, prema istom izvoru, za novog golmana je uprava popularnih Lisica spremila nešto malo manje od 60 miliona. 

Rodgers je ozbiljno zagrizao za golmana Brightona, Roberta Sancheza. 24-godišnji Španac se smatra jednim od najboljih golmana na ostrvu i impresivnim partijama u dresu Brightona je skrenuo pažnju na sebe. Ove sezone je na 36 utakmica u Premier ligi primio svega 41 gol, a uz to je čak 11 puta ostavio svoju mrežu netaknutom.



Takođe, Sanchez se može pohvaliti i da je debitovao za nacionalni tim Španije, ali svega jedanput se našao među stativama. Ipak može se pohvaliti da je dobio priliku da brani za reprezentaciju pored brojnih sjajnih golmana koje Španija ima. Rodgers vjeruje da bi Španac mogao naslijediti Danca na golu Lisica i da bi sa njim obezbjedili budućnost čuvara mreže.

Dokazao se kao sjajan golman u Premier ligi i mogao bi Leicesteru i Rodgersu biti u budućnosti od velike koristi.

Napomena: Preuzimanje ovog sadržaja je dozvoljeno samo ukoliko navedete izvor uz OBAVEZNO linkovanje našeg domena i originalnog članka!

Pokreće Blogger.